IN MEMORIAM

Helaas is op zaterdag 2 juli jl., ons teamlid en secretaris, Theo Swabedissen op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij is de afgelopen weken heel snel achteruit gegaan. Wij kennen Theo op de vereniging als een vechter tot de laatste snik met een gezonde dosis humor. Met die attitude is hij ook heen gegaan.

Wij wensen zijn vrouw, Gabrielle, en zijn familie en vrienden ontzettend veel sterkte.

Dubbele kampioen voorjaar 2022!

Beide teams van Ritola Tafeltennis Zuidlaren zijn afgelopen voorjaar kampioen geworden in de Noordelijke competitie van de NTTB. Team 1, in de 4e klasse en Team 2 in de 5e klasse.

Afscheid erelid George

24 mei 2022. Na bijna 40 jaar trouw lid te zijn geweest heeft George de Bruijne afscheid genomen van onze vereniging. Hij heeft het in zijn jonge jaren zelfs tot de tweede klasse weten te schoppen en is jarenlang onze secretaris geweest. Iemand die zo lang lid is, kun je niet zomaar laten gaan. Daarom hebben wij hem middels een medaille gehuldigd tot erelid Ritola Tafeltennis! 

Dubbele kampioen najaar 2019!

Beide teams van Ritola Tafeltennis Zuidlaren zijn afgelopen vrijdag kampioen geworden in de Noordelijke competitie van de NTTB. Team 1, in de 4e klasse, speelde uit in Middelstum en nam het op tegen de nummer 2, Midstars. Ritola 1 wist de koppositie te behouden door met 4-6 te winnen.

Team 2 in de 6e klasse, stond na alle wedstrijden gespeeld te hebben, wel bovenaan met 37 punten, maar het kampioenschap was nog niet beslist, omdat Tjuchem 4 nog kans maakte. Zij konden vrijdagavond in Groningen echter niet voorkomen dat de nummer 3 van de ranglijst, Vinkhuizen 2, die de overwinning met 6-4 naar zich toetrok. Hierdoor kon Tjuchem Ritola het kampioenschap niet meer ontnemen.
Sponsor Monique Liefrink van Plantinga Verhuur kwam beide teams huldigen met een bloemetje.

Kampioen klasse 4 najaar 2019

Ritola 1 met Geert, Gosse, Anko, Theo en Kamal promoveren naar de 3e klasse.

Kampioen klasse 6 najaar 2019

Ritola 2 met George, Henry, Martin, Vincent en Ruud promoveren naar de 5e klasse.

Kampioen voorjaar 2019

Team 2 van Ritola is in poule 5 kampioen geworden. Robert, Theo, Anko en Martin hebben zich kranig verweerd in de 5e klasse. 

De leden werden hiervoor gehuldigd door middel van een bloemetje namens onze sponsor Plantinga Verhuur in Tynaarlo. 

Kampioen najaar 2018

Team 3 van Ritola is in poule 6 kampioen geworden. Gedurende het seizoen werd het al snel duidelijk dat de mannen van Team 3 ditmaal daadwerkelijk mee konden doen voor het kampioenschap in poule 6. Halverwege het seizoen stonden Henry, Ruud, Vincent en Robert al op een respectabel aantal van 33 punten, 9 meer dan de nummer 2 van dat moment Tjuchem 5.

Het aantal punten werd door de mannen van Team 3 gestaag vergroot, wat leidde tot een kampioenschap voordat de laatste ronde gespeeld was.

Jammer genoeg moesten de mannen in hun mogelijke kampioenswedstrijd, uit bij Detac in Delfzijl, een 7 - 3 nederlaag accepteren en behaalden ze met die 3 punten net niet genoeg punten om zich die avond tot kampioen te kunnen uitroepen. Gelukkig morste naaste belager Tjuchem later die week ook punten en werd Team 3 op de vrijdagavond, zonder in actie te hoeven komen, kampioen van poule 6.

De dinsdag erna volgde de laatste wedstrijd van het seizoen en ondanks dat het bezoeken de team van Tjuchem de mannen allen een welverdiende roos had geschonken, deelden de mannen van Ritola geen cadeautjes uit achter de tafel en werd de laatste wedstrijd van het seizoen in stijl, lees winnend, afgesloten.

Ook namens de vereniging werden de mannen voorzien van een door shirtsponsor Plantinga geregeld mooi boeket bloemen.

Heren, van harte proficiat met dit behaalde resultaat en we gaan zien wat de 5e klasse jullie gaat brengen.